Anker Boyes ufejlbarlighed

Fyens Stiftstidende 1. april 2014

Lukningen og ombygningen af Thomas B. Thriges gade nærmer sig, og jeg tror, at de fleste af os er lidt nervøse for, at det enorme projekt ikke tilgodeser bilisterne i tilstrækkelig høj grad. Én ting er at vi skal leve med trafikkaos i byggeperioden, men bliver projektet udformet på en uhensigtsmæssig måde, hvor der ikke tages tilstrækkeligt højde for trafikken efterfølgende – ja, så må Anker Boye tage ansvaret.

At Anker må tage det fulde ansvar for et trafikalt sammenbrud står over enhver tvivl: De borgerlige partier med Konservatives Steen Møller i spidsen har stillet forslag om, at det skal undersøges hvorvidt det nuværende projekt i tilstrækkeligt omfang kan afvikle den kommende trafik. Vi står altså i en situation, hvor den borgerlige side i byrådet er klar til at indgå i en dialog om en fælles vejløsning, men en stædig Anker siger ”nej” til en undersøgelse.

At sige ”nej” til at undersøge behovet for en reel gennemkørselsmulighed under Thomas B. Thriges gade virker absurd. Hvad er Anker bange for? Kæmper han slet ikke for Odense? Er han bange for at åbne en Pandoras Æske, hvor projektet får fingeraftryk af andre end ham selv? Vi så hvordan han fik kørt den radikale Susanne Ursula Larsen helt ud i mørket ved at overbevise hende om, at hun ikke måtte stemme ”ja” til det konservative forslag om en trafikundersøgelse. Er det en politiker der arbejder for Odenses bedste – nej!

Jeg er ikke i tvivl om, at den lange byggeperiode bliver en prøvelse for os alle. Det tror jeg, at de fleste af os er klar til at gennemleve, hvis vi har vished om at der efterfølgende er etableret en langtidsholdbar løsning. Der er dog en risiko for, at trafikken ikke kan afvikles effektivt med den nuværende løsning. Denne risiko lukker Anker Boye øjnene for. Hvis en undersøgelse viser behovet for lidt mere ”hul” igennem, kan vi stadig nå at lave en gennemkørselsløsning som det er sket ved Bruuns Galleri i Århus eller Fields i København. Her afvikles trafikken via en reel gennemkørsel igennem et p-anlæg. Men nej, stædige Anker vil ikke!

Anker Boye har med denne helt uforståelige stejle holdning formået at gøre det spændende byudviklingsprojekt til et russisk roulette-spil, hvor han gambler med hele centrums fremtid. Mon ikke dette er den sidste periode i Odense med Socialdemokraterne og Anker ved magten? Det tror jeg – frem for at få undersøgt mulighederne til bunds og forsøge at samle byrådet, vælger Anker at fokusere på egen ufejlbarlighed. Det er ikke hvad Odense har behov for, og jeg vil opfordre Anker Boye til at tage arbejdshandskerne på, smide ufejlbarligheden overbord, og arbejde sig frem til et stykke politisk håndværk, der samler Odense om TBT projektet.

Tommy Hummelmose
Konservativ byrådssuppleant og selvstændig erhvervsdrivende

About Tommy Hummelmose

Jeg går ind i politik for at gøre en forskel for Odense. Mit fokus er, at vi skal kæmpe hårdt for at få skabt flere job i byen og samtidig sikrer vores børn og unge optimale muligheder for et godt arbejdsliv efter endt skolegang.
Scroll To Top