Flere unge i job

Interview til Fyens Stiftstidende 24. juli 2013 vedr. forbedring af studerendes mulighed for job efter endt uddannelse:

Byrådskandidat: Ulønnede praktikjobs en fordel for begge parter

Den konservative byrådskandidat i Odense Tommy Hummelmose slår på sin hjemmeside til lyd for, at der skabes flere jobs.

Den konservative byrådskandidat i Odense Tommy Hummelmose slår på sin hjemmeside til lyd for, at der skal skabes flere job. Men han ser intet problem i, at studerende samtidigt tager ulønnet arbejde.

Tommy Hummelmoses nystartede virksomhed, Visitandersen.com, blev onsdag i Fyens.dk kritiseret af et fagforbund for at slå en stilling som ulønnet kommunikationspraktikant op. Et job, Dansk Journalistforbund mener henvender sig mere til en informationschef end en praktikant.

– Hvis almindelige job kan besættes af uddannede uden løn, hvordan skal vi så kunne kræve penge for arbejdet fremover, sagde Flemming Reinvard, faglig konsulent i Dansk Journalistforbund.

Det er Tommy Hummelmose helt uenig i. Han mener tværtimod, at de ulønnede praktikjob vil være en fordel for både den ansatte og arbejdsgiveren – og kan medvirke til at fastholde den højtuddannede arbejdskraft i kommunen.

Han understreger, at han ikke vil udtale sig om det konkrete jobopslag fra visitandersen.dk, men kun generelt om den type job.

– Jeg mener, at et ulønnet praktikjob er en rigtig fornuftig måde at skabe kontakt mellem de studerende og erhvervslivet, så de kan få et job efter endt uddannelse, uden at skulle flytte til København, forklarer den konservative iværksætter.

Et bedre kort på hånden

Den ulønnede praktik kan oven i købet give folk bedre kort på hånden, den dag den rigtige kontrakt skal forhandles, mener han.

– Arbejdsgiveren ved, hvad de får, og derfor vil lønne også typisk være højere, end hvis man skulle ud og ansætte et menneske, man kun kender fra jobsamtalen, siger Tommy Hummelmose.

De studerende bestemmer selv

At udfordringerne i de ulønnede jobs bliver sat meget højt, ser Tommy Hummelmose kun som en positiv ting.

– Man kunne sagtens forestille sig, at en studerende i den dygtige ende af skalaen ikke er interesseret i et ‘kaffehenterjob’, men tværtimod gerne vil have et job med tyngde. Og hvis den studerende synes det er for krævende, kan de jo bare lade være, fastslår han.

About Tommy Hummelmose

Jeg går ind i politik for at gøre en forskel for Odense. Mit fokus er, at vi skal kæmpe hårdt for at få skabt flere job i byen og samtidig sikrer vores børn og unge optimale muligheder for et godt arbejdsliv efter endt skolegang.
Scroll To Top