Praktik måske vejen til job

Fyens Stiftstidende 28. juli 2013

Praktik: De sidste par dage er jeg i Fyens Stiftstidende (FS) blevet citeret om mine holdninger til ulønnet praktik for studerende. FS bragte torsdag en artikel, hvor jeg ikke kan genkende beskrivelsen af mine udtalelser. Artiklen er skrevet på en måde, hvor min holdning til ulønnet praktik ikke klart fremgår.

En af Odense Kommunes store udfordringer er, at ud af de 25.000 unge mennesker, der lige nu er i gang med en videregående uddannelse, forlader størstedelen Odense efter endt uddannelse. Denne flugt skyldes først og fremmest, at der ikke er job til dem. Det er derfor vores pligt at søge løsninger, hvor erhvervslivet bliver bundet tættere sammen med de studerende, for derigennem at skabe nye udfordrende jobmuligheder, skatteindtægter, liv og kultur i Odense.

Ulønnede praktikjob af nogle måneders varighed er en god måde at skabe kontakt mellem studerende og virksomheder. Mange studerende har ikke haft et erhvervsjob, der er rettet mod deres igangværende uddannelse og søger muligheden for at styrke deres praktiske erfaring samt deres netværk til virksomhederne.

Samtidig har mange virksomheder ikke i tilstrækkelig grad øjnene åbne for de udviklingsmuligheder, ansættelse af en medarbejder med en videregående uddannelse giver.

Ulønnet praktik af nogle måneders varighed, fx under sidste semesters forløb eller umiddelbart efter uddannelsens afslutning, kan være præcis dét, der skal til, for at virksomheden kan se fordelen ved en fastansættelse. Forhører man sig hos de studerende, er interessen for ulønnet praktikjob høj, da de ser det som en genvej til en god erhvervskontakt. Alternativet er ofte, at virksomheden ikke gør noget som helst, da fastansættelse af en ny medarbejder måske er for stort et skridt.

Jeg vil som byrådskandidat kæmpe for, at vi gennemsøger enhver mulighed for at fastholde vores studerende i Odense efter endt uddannelse. Også selvom det kan betyde, at man får lidt knubs i FS. Vi har et kæmpe ansvar at løfte for vores studerende.

About Tommy Hummelmose

Jeg går ind i politik for at gøre en forskel for Odense. Mit fokus er, at vi skal kæmpe hårdt for at få skabt flere job i byen og samtidig sikrer vores børn og unge optimale muligheder for et godt arbejdsliv efter endt skolegang.
Scroll To Top