Radikal (af)magt

Fyens Stiftstidende lørdag den 11. januar 2014

Den nye radikale rådmand i Odense Susanne Ursula Larsen fik i denne uge en af de politiske chancer, man kun får én af i livet. Magten lå lige foran Susanne, men hun turde ikke gribe ud efter den. Frygten og den politiske virkelighed for De Radikale kom tirsdag susende ind af døren til Økonomiudvalget på rådhuset, hvor partierne var samlet for at drøfte mulighederne for at komme tilbage på et fælles politisk spor for omlægningen af Thomas B. Thriges Gade.

Susanne Ursula havde under valgkampen flere gange proklameret, at hun ville være garant for, at der efter valget blev søgt efter en fælles løsning af gadeomlægningen, som alle partier kunne tilslutte sig. Med andre ord havde Susanne og Radikale sat sig selv i centrum, som personen og partiet der kunne indgå brede aftaler og finde løsninger.

Det, der kom ind af døren til første møde i det nye Økonomiudvalg, var et forslag fra Konservative om, at det bliver undersøgt, hvilke muligheder der er for øget trafikmængde under den kommende Thriges gade. Forslaget kunne være dør-åbneren til en bred aftale omkring TBT, hvor tvivlere, modstandere og fortalere kunne mødes og i fællesskab arbejde for trafikomlægningerne. Forslaget blev nedstemt af et flertal, hvor Susanne Ursula var det afgørende mandat!

Ikke alene havde Susanne i løbet af valgkampen kørt sig selv i stilling som den midtsøgende politiker – Nej, nu fik hun også foræret hendes livs chance til at vise overfor hele Odense, at hun kunne gennemføre, hvad hun lovede, og at hun og Radikale ville være garant for fremadrettet at sikre brede politiske aftaler til gavn for byen.

Med andre ord: Magten blev lagt på bordet foran Susanne, og alt hvad hun skulle gøre, var at gribe ud efter den! Men hun lod den ligge på bordet. Hun turde ikke tage den – modet svigtede i det afgørende øjeblik. Måske var hun nervøs for Anker Boyes reaktion, måske var magten skræmmende, som den pludselig lå dér – vi ved det ikke. Men nu har magt aldrig været noget man får – det er noget man tager!

Tilbage står et noget forhutlet billede af Susanne Ursula Larsen, som politikeren der alligevel ikke havde modet til at gennemføre, hvad der blev lovet, trods dét at muligheden blev serveret på et sølvfad. Tilbage står også spørgsmålet, om De Radikale overhovedet har kræfterne til at håndtere den politiske magt, de er blevet udstyret med af vælgerne.

Magten var for skræmmende, og frem for at tage magten risikerer Susanne nu at blive taget af den!

Tommy Hummelmose
Konservativ byrådssuppleant og selvstændig erhvervsdrivende

About Tommy Hummelmose

Jeg går ind i politik for at gøre en forskel for Odense. Mit fokus er, at vi skal kæmpe hårdt for at få skabt flere job i byen og samtidig sikrer vores børn og unge optimale muligheder for et godt arbejdsliv efter endt skolegang.
Scroll To Top